22-12-2017 Aantal fouten in Nieuwe website aangepast en verwijderd .

Spirulina microscopisch plantaardig voedingsmiddel - europese-cultuurvogels.nl

Logo grote goudvink
Welkom op de website :
www.europese-cultuurvogels.nl
Ga naar de inhoud
Spirulina


Wat is Spirulina :

Dit microscopisch plantaardig voedingsmiddel is een eetbaar blauw-groene micro-algensoort,verkocht in een droge poedervorm. Het versterkt veerkleuring, glans, stimuleert het broeden en verhoogt  de vruchtbaarheid en in belangrijke mate het weerstandsvermogen. Simpelweg, strooi het over vers fruit, groente, mix het door universeelvoer of door uw nektar. Het wordt verbouwd als een menselijke voedingsstof door een biotechnisch bedrijf in Californië, U.S.A.. Het is zeer voedingsrijk, het heeft een 62 %-ig aminozuren gehalte. Het is 's werelds rijkste bron van vitamine B12 en het anti oxidant beta-caroteen (20 keer hoger als wortelen). Wilde spirulina is een hoofd voedingsbron voor grote vluchten wilde flamingo's in super alkaline meren in oost Afrika. De Spirulina wordt gekweekt bij wetenschappers en hoog geschoolde technici op een speciale waterfarm. Iedere partij ondergaat een grondige test op puurheid voor het vrijgegeven wordt voor de verkoop.
Koop Spirulina altijd van een vertrouwde bron!

Voeren van Spirulina :

Door de toegevoegde voedingswaarde aan uw vogeldieet heeft het grote interesse van dierenartsen, liefhebbers en fokkers van exotische vogelsoorten. Het verklaart, waarom papegaaien welke last hebben van chronische infecties snel genezen, wanneer gevoerd met Spirulina. In wetenschappelijke studies wordt aangetoond, dat Spirulina de vogels beschermd tegen infecties met het anti-biotica resistente Staphylococcus aureus en E. coli. Deze wetenschappers onderzochten de theorie, dat Spirulina platensis werkt als een veilig eetbaar breedspectrum vaccine tegen bacterieën en microben. Het beschermt tevens tegen andere epidemie veroorzakende microben en kankergezwellen. Vele wetenschappers bestuderen nu de medische voordelen van het eten van Spirulina. Het is een zuiver natuurlijk plantaardige voedingsstof, een veilig alternatief voor anti-biotica.

Medische voordelen :

Verschillende medische rapporten die heden ten dage in wetenschappelijke literatuur verschijnen beschrijven de medische voordelen van Spirulina. Deze rapporten tonen alle aan, dat Spirulina het immuunsysteem sterk verbeterd. Waarom is dit belangrijk voor uw broedende vogels? Jonge vogels worden beschermd voor anders dodelijke bacillen met anti-bodies van het eigeel. Deze eigeel anti-bodies nemen snel af als de jonge vogels in kontakt komen met bacillen uit de leefomgeving. Na toediening van Spirulina naast de anti-biotica werd binnen een paar dagen een duidelijke verbetering bij de vogel waargenomen. Na twee weken was de infectie compleet genezen. De combinatie van anti-biotica en Spirulina bedwong de infectie geheel. Spirulina heeft recentelijk een patent goedkeuring verkregen in Rusland voor de behandeling van stralingsziekte. Kinderen uit de Chernobyl regio hebben in grote getale last van deze stralingsziekte. Straling vernietigt hun immuunsysteem in hoge mate, met leukemie vaak tot gevolg. Bij kinderen welke een dagelijkse dosis Spirulinatabletten werd verstrekt Andere wetenschappelijke onderzoeken tonen aan, dat Spirulina de T-cellen en thymus functies verbeterd. Het verbetert de werking van de eerste lijn van "body defence", genaamd macrophages The macrophages omsluiten en vernietigen niet alleen de bacteriën, zij communiceren met de T-cellen om het gevecht tegen infecties te coördineren. Wetenschappers namen waar, dat Spirulina de vermeerdering van deze cellen teweeg brengt en activeert bij het effectiever doden van deze bacillen. Het gehele immuunsysteem van celdoders, celhelpers en anti-body productie werd "supergeladen". Vogels gevoerd met Spirulina zijn meer resistent voor infecties en carcinomen.

Hoe bouwt Spirulina het immuunsysteem op :

Het is zeer voedzaam en bevat alle amino zuren. Het is tevens zeer rijk aan anti-inflammatore GLA vetzuren, antioxidanten en andere phytochemicals. Doch twee unieke natuurlijke substanties geven het immuunsysteem hun "superlading". De eerste is het brilliant-blauwe proteïn Phycocyanin, alleen voorkomend in blauw-groene algen. Phycocyanin werkt als erythropoetin, (EPO). EPO is het hormoon dat het beenmerg reguleert bij de productie van witte bloedlichaampjes. Phycocyanin stimuleert het onvolgroeide of beschadigde immuunsysteem om te groeien of zichzelf te repareren, wanneer geïnfiltreerd door infecties, giftige bestanddelen of straling. Wetenschappers vonden ook een polysaccharide (een complex suikermolecuul) uniek voor Spirulina. Spirulina polysaccharide reageert ongeveer gelijk aan Phycocyanin. Het is zeer potent en het activeert het immuunsysteem. Het verbetert het immuunsysteem's vermogen om lichaamsvreemde microben of bacterieen op te sporen en te vernietigen, alsmede het vermogen om te ontgiften. Het verhoogd ook de T-cel opbouw en verbetert de Thymus klierfunctie. Ook werden verhoogde anti-body levels waargenomen en normalisatie van andere celfuncties. Deze schat van voordelen heeft de aandacht getrokken van wetenschappers in de Verenigde Staten, die behandelingsmethoden onderzoeken voor HIV positieve en AIDS patienten. Wetenschappelijke studies, die gedaan zijn in enkele grote Amerikaanse instituten, ogen zeer veelbelovend.

Andere voordelen :

Spirulina is één van de meest geconcentreerde natuurlijke bronnen van bekende voedingsstoffen. Bevattende alle essentiele aminozuren, is het ook rijk aan chlorophyl, betacaroteen (20 keer dat van wortelen) en andere phytochemicals. Het is het enige groenvoer rijk aan GLA vetzuren. GLA stimuleert in sommige vogels de groei en maakt de bevedering zacht doch duurzamer. GLA werkt tevens als een anti-inflammatory, soms verlicht het bij rheumatische aandoeningen. Spirulina verbetert de darmflora. De beschikbaarheid van vrije aminozuren limiteert vaak de groei van Lactobacillen en Bifidus. De stimulatie van deze goede bacterie reduceert vaak problemen van E. coli en Candida albicans.

Samenvattende conclusie :

Wat betekent dit voor de vogelliefhebber? Veel kwekers van exotische vogel-soorten rapporteren dat de vruchtbaarheid en het uitkomen van de jongen verbeterd. Vogels zijn minder ziek, herstellen sneller , soms met een snelheid wat op een "wonder" lijkt. Vele papegaaihouders rapporteren een mindere kaalpluk of zelfbeschadiging van hun vogels. Veerkwaliteit en kleuring verbeteren vaak opzienbarend. Bepaalde vogels worden vaak voor het eerst op "kleur" gekregen. Spirulina "superload" het vogel immuun-systeem voor een betere ziekteresistentie en een verhoogde vruchtbaarheid.
Spirulina brengt uw vogels in perfecte konditie.

Gebruik en onderhoudsdosering :

U kunt spirulina mengen door uw eivoer, universeelvoer of vruchtenpatee. Ook kunt u de spirulina toevoegen aan te verstrekken nectar. In water is het minder goed oplosbaar, omdat spirulina van zichzelf een beetje vettig is. U krijgt dan een groene vetrand in uw waterdrinkbak of drinkbuisjes. Door de binding met de koolhydraten in de nectar is de menging in nectar een goede oplossing. Als u spirulina door nectar mengt, altijd twee maal roeren of opschudden. De spirulina heeft tijd nodig om op te lossen. Neem ± 3 minuten tussen deze perioden.

De onderhoudsdosering is slechts 1%. ( 10 gram per kilo voer)
================================================================================================================================
Physical Properties :

Compositie :
Voorkomen :
Kleur :
Reuk & Smaak :
Bulkdichtheid :

Vitaminen :

Vitamine A
Beta Caroteen
Vitamine D
Vitamine E
Vitamine K
Biotine
Inositol
Vitamine B1
Vitamine B2
Niacine
Vitamine B6
Foliumzuur
Vitamine B12
Panthoteenzuur

Aminozuren :


Isoleucine
Leucine
Lysine
Methionine
Phenylalanine
Threonine
Tryptofaan
Valine


Natuurlijke pigment :


Phycocyanin
Gammalinolzuur
Chlorophyl
Glycolipiden
Carotenoiden
Sulfolipiden
Polysaccharide

Natuurlijke caretenoiden :


Xanthophylles
Caretenoiden
Mycoxanthophyl
Beta-caroteen
Zeaxanthine


Andere caretenoiden :


Cryptoxanthine
Echineone
Andere Xanthophylen100% poeder
fijn poeder
blauw-groen
mild zeewier
60 mesh through

per 10 g

23.000 IE
14mg
1200 IE
1 mg
200 µg
0,5 µg
6,4 mg
0,35 mg
0,4 mg
1,4 mg
80 µg
1 µg
20  µg
10  g

(essentiële) per 10g/% totaal


350 mg / 5,6%
540 mg / 8,7%
290 mg / 4,7%
140 mg / 2,3%
280 mg / 4,5%
320 mg / 5,2%
90 mg / 1,5%
400 mg / 6,5%


phytonutrients :


(blauw)
essent. vetzuur
(groen)
glycolipiden
(oranje)
lipiden
koolhydraten+suiker

kleur :


geel
oranje
geel
oranje
geel

geel
geel
geel
oranje

Algehele Analyse :

Eiwitten
Koolhydraten
Vet (Lipiden)
Mineralen
Vezels

Mineralen :

Calcium
IJzer
Fosfor
Jodium
Magnesium
Zink
Selenium
Koper
Mangaan
Chroom
Molybdeen
Natrium
Kalium
Germanium

Aminozuren :


Alanine
Arginine
Aspartaanzuur
Cystine
Glutaminezuur
Glycine
Histidine
Proline


per 100g/ % totaal


1400mg / 14%
130 mg / 4,5%
100 mg / 1,0%
200 mg / 5,2%
37 mg / 0,37%
10 mg / 1,5%
450 mg / 6,5%

per 100g/ % totaal


22 mg / 0,22%
25 mg / 0,25%
9 mg / 0,09%
21 mg / 0,21%
8 mg / 0,08%

1,00 mg / 0,01%
1,00 mg / 0,01%
3,00 mg / 0,03%
47,0 mg / 47%55 - 70%
15 - 25%
6 - 8%
7 - 13%
8 - 10%

per 10 g

70 mg
15 mg
80 mg
00 mg
40 mg
0,3 mg
10 µg
120 µg
0,5 mg
25 µg
00 mg
90 mg
140 mg
60 µg

Aminozuren(non essentiële)
per 10g/% totaal

470 mg / 7,6%
430 mg / 6,9%
610 mg / 9,8%
60 mg / 1,0%
910 mg / 14,6%
320 mg / 5,2%
100mg / 1,6%
270 mg / 4,3%


================================================================================================================================
Copyright 2013, Theo van Bergen ( www.europese-cultuurvogels.nl ) All rights reserved.
Alle teksten en afbeeldingen op deze website vallen onder auteursrecht, elke reproductie op welke manier ook is verboden zonder voorafgaande en geschreven toestemming van de auteur.
Terug naar de inhoud