22-12-2017 Aantal fouten in Nieuwe website aangepast en verwijderd .

Orlux Gold Patee voor inlandse vogels - europese-cultuurvogels.nl

Logo grote goudvink
Welkom op de website :
www.europese-cultuurvogels.nl
Ga naar de inhoud
Orlux Gold Patee voor inlandse vogels.
================================================================================================================================
Dit is het eivoer wat ik gebruik.
Tijdens de rust-periode in de zomer als mijn vogels in de buitenvoliere zitten krijgen ze 1/2 keer per week eivoer (anders kans op vet worden en dat is funest voor de kweek straks) dit eivoer kan gewoon direct uit de emmer droog worden gegeven als het moet, ik vermeng het met Perle Morbide en sinds kort is er ook Perle Morbide Fruits.
Nemen de vogels in het begin niet veel van het eivoer op dan vermeng ik het tussen het zaad wat ze krijgen, na een aantal dagen gaan ze het dan toch wel eten.

Op het moment dat de vogels naar binnen gaan en opgekooid worden voor de kweek, ga ik geleidelijk het aantal keren eivoer verstrekkingen opvoeren tot ze het uiteindelijk om de andere dag krijgen, op het moment dat het 1e ei is gelegd stop ik met het geven van eivoer omdat de kans  dat de man te broeds wordt groot is, met alle gevolgen van dien (b.v. eieren stuk maken, pop kaal plukken of lastig vallen in het nest, jonge vroegtijdig uit het nest gooien enz.) na het uitkomen van het 1e jonge start ik weer met het geven van eivoer en extra diepvries pinkies/buffalowormpjes, dit 2 x per dag (s'morgens / s'avonds). na het uitvliegen van de jonge minder ik weer de verstrekking van de diepvries pinkies/buffalowormpjes.

Na een aantal maanden uitproberen is gebleken dat het eivoer vermengd met de Perle Morbide/en Fruits veel beter wordt gegeten, met andere woorden ze zijn er verzot op.

In de rust-periode geef ik mijn vogels de Orlux Gold Pattee zo uit de emmer zonder ook maar iets toe te voegen.
Het eivoer voor de kweekperiode maak ik in grotere hoeveelheid aan, en verpak dat in diepvries-builtjes met afgepaste hoeveelheid voor 2 dagen, en sla dit op in de diepvries.

Maak ik de grotere hoeveelheid aan dan wordt dit vermengd met perle morbide, perle morbide fruits, gedroogde lijsterbes, doperwten, easyyem spirulina, dr. Coutteel Multivitamine / dr.Coutteel Gezondheidsolie, de diepvries pinkies en buffalowormpjes voeg ik pas toe als ik een zakje eivoer uit de diepvries ontdooit heb.
================================================================================================================================
Orlux Gold Patee voor inlandse vogels
Orlux gold pate inlandse vogels
================================================================================================================================
Copyright 2013, Theo van Bergen ( www.europese-cultuurvogels.nl ) All rights reserved.
Alle teksten en afbeeldingen op deze website vallen onder auteursrecht, elke reproductie op welke manier ook is verboden zonder voorafgaande en geschreven toestemming van de auteur.
Terug naar de inhoud