22-12-2017 Aantal fouten in Nieuwe website aangepast en verwijderd .

Nachthok aluminium - europese-cultuurvogels.nl

Logo grote goudvink
Welkom op de website :
www.europese-cultuurvogels.nl
Ga naar de inhoud
Nachthok.
================================================================================================================================
Binnen heb ik een nachthok gemaakt van aluminium-koker (antraciet-kleur) en ACP-plaat (Waarom ACP = aluminium composiet plaat, deze krimpen/uitzetten niet zoals trespa-plaat dus geen last van onverwachte scheuren, en men kan deze plaat veel strakker in het alu-profiel plaatsen dus minder kieren en dus minder kans op bloedluis en ander vervelend ongedierte.)

Het nachthok afm. 150 x 60 x 60 cm zoals (hieronder afgebeeld) heb ik deze zomer (2016) helemaal veranderd, in de binnenkooi zit namenlijk de doorgang naar de buitenvoliere en hier krijgen de vogels ook hun eten aangeboden, ik geef dat niet in de voliere om ongedierte zo veel mogelijk te mijden. Voor het eerst dit jaar 2016 heb ik veel last gehad van een schijnbaar op meerdere plaatsen in het land voorgekomen muggen-plaag, elke morgen dat ik de kweekruimte in kwam heb ik gemiddeld 40/50 muggen met de stofzuiger verwijderd. Een aantal van mijn noordse goudvinken waren op hun tenen gestoken, heb een aantal weken geprobeerd de tenen te behandelen met o.a. Dettol, slaolie met wat jodium, en zuurvrije vaseline echter heb ik toch drie goudvinken verloren, wat me in de toekomst (met de oplossing die ik nu heb gemaakt) dus niet meer zal gebeuren.

Het gehele nachthok opnieuw gemaakt met op de plaatsen waar vroeger gaas zat doorzichtige polycarbonaat plaat geplaatst, aan de voorzijde wat vroeger was (gemaakt van alu-koker/gaas en een scharnierende deur van gaas) een kooi-voorfront gemaakt, met daarvoor een passende uitneembare muggen-hor. Sindsdien geen mug/vliegje meer gezien in mijn kweekruimte.

Onder het nachthok heb ik twee nieuwe van Keulen kooien 120 x 60 x 60 cm geplaatst welke ik wil gebruiken om de jong-zelfstandige vogels in op te vangen als ze van de ouders gescheiden worden.
================================================================================================================================
================================================================================================================================
Copyright 2013, Theo van Bergen ( www.europese-cultuurvogels.nl ) All rights reserved.
Alle teksten en afbeeldingen op deze website vallen onder auteursrecht, elke reproductie op welke manier ook is verboden zonder voorafgaande en geschreven toestemming van de auteur.
Terug naar de inhoud